Memento, levensverhalen van oorlogsslachtoffers

In Memento, de podcast van de Oorlogsgravenstichting, hoor je levensverhalen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, de roerige periode erna of tijdens Vredesmissies zijn omgekomen en begraven in een oorlogsgraf. We vertellen het verhaal achter de naam op de steen.

Memento #1 Bernard IJzerdraat

Bernard IJzerdraat komt meteen nadat de Duitsers Nederland zijn binnengevallen in mei 1940 in verzet. Nederland moet worden wakker geschud en in actie komen tegen de Duitse bezetting. Van de eerste verzetsmensen was hij de allereerste. Maar waarom komt hij in verzet en wat voor man was het?

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcast (binnenkort beschikbaar)

Luister via Soundcloud

Luister via Pocketcast

Memento is een samenwerking tussen de Oorlogsgravenstichting en historica Anne-Ruth Groen.