Willy Andrew George Constant Hedrich von Wiederhold

1903-1945

1427217282.JPG

Oorlogsslachtoffer

Is 41 jaar geworden

Geboren op 29-11-1903 in Pladjoe 

Overleden op 26-05-1945 in Chungkai 



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Willy Hedrich von Wiederhold (verder te noemen: Willy) is een rechtstreekse nazaat van de in Wanfried (Duitsland) geboren Hendrik Julius Wiederhold, die in 1747 als VOC soldaat vanuit Amsterdam naar Batavia vertrok en in Perak (waar hij resident... Lees meer
Willy Hedrich von Wiederhold (verder te noemen: Willy) is een rechtstreekse nazaat van de in Wanfried (Duitsland) geboren Hendrik Julius Wiederhold, die in 1747 als VOC soldaat vanuit Amsterdam naar Batavia vertrok en in Perak (waar hij resident werd) en Malakka was gestationeerd. De familie Wiederhold woonde 3 generaties op Malakka. Een telg van de derde generatie, Jan Arnold Wiederhold vertrok ca 1823 naar Oost-Java en stichtte daar suikermolens (Wonoredjo en Kluharan). De voorouders van Willy hebben sinds die tijd altijd op Java, voornamelijk Oost-Java, gewoond en gewerkt. Later werd de familienaam bij Koninklijk Besluit gewijzigd in Hedrich von Wiederhold.

Willy werd op 29 november 1903 geboren als zoon van Constant Hedrich von Wiederhold en Geertruida Antoinetta Theodora Lammers. Hij deed zijn HBS-examen in Soerabaja, trouwde met H.J. de Bruin en woonde met vrouw en twee kinderen (Germaine en Robert) in Soerabaja en later in Malang (Goentoerweg). Hij was laatstelijk eigenaar van de "Technische Handelsmaatschappij Malang".

Willy werd onder dreiging van de Japanse inval voor militaire dienst opgeroepen en diende als landstorm-sergeant der infanterie van het KNIL.

Na de capitulatie werd hij op 9 maart 1942 krijgsgevangen gemaakt in Malang en uiteindelijk via Tandjung Priok (Batavia) met het schip "Tacomaru 2" op 25 januari 1943 afgevoerd naar Singapore.

Vanuit Singapore werd hij naar Siam getransporteerd om te worden ingezet voor werk aan de Birma spoorlijn.Hij werd op 17 mei 1945 ernstig ziek en overleed op 26 mei 1945 te Chungkai, waar hij begraven is. Zijn familie was pas meer dan een jaar later op de hoogte van zijn overlijden.

Sluiten
Bron: Willy Hedrich von Wiederhold was mijn grootvader van moederszijde. Familiedocumentatie in mijn beheer.

Geplaatst door Olivier Molenkamp op 25 maart 2015

Geplaatst door george molenkamp op 24 maart 2015

1427217282

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Chungkai War Cemetery


Vak/rij/nummer 11E1
Hedrich von Wiederhold.W.A.G.C.2008.jpg

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu