Einar Victor Isfeld

-1945

Isfelt

Canadees oorlogsslachtoffer

Overleden op 06-04-1945 




Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Einar Victor Isfeld met zijn zoontje Dennis Isfeld

Voor zijn vertrek naar Europa gaat Einar Victor Isfeld nog even met zijn zoontje Dennis op de foto.

Geplaatst door Maarten Koudijs op 18 december 2023

Ja

Gedenk- en Wandelpark 't Olde Kerkhof Gendringen

Gedenk- en Wandelpark 't Olde Kerkhof Gendringen Het monument " Opdat wij niet vergeten " op het Gedenk- en Wandelpark 't Olde Kerkhof te Gendringen.

Bron: OWNV

Geplaatst door Maarten Koudijs op 18 december 2023

IMG 1533 DCE

Bedburg Hau

Bedburg Hau, waar een noodziekenhuis was gevestigd. Operatie Veritable begon op 8 februari 1945 en vele zwaar gewonden soldaten en burgers werden hier naar toe gebracht. Vele stierven aan hun verwondingen en werden op het noodkerkhof begraven.

Bron: OWNV

Geplaatst door Maarten Koudijs op 18 december 2023

Bedburg

Queen's Own Cameron Highlanders of Canada

Baret-embleem of Cap badge van de Queen's Own Cameron Highlanders of Canada

Geplaatst door Maarten Koudijs op 18 december 2023

IMG 4089 2

Einar Victor Isfeld 1915 / 1945

Ter nagedachtenis aan Einar Victor Isfeld, schreef zijn zoon Dennis:‘Ik heb een stukje biografie van mijn vader samengesteld uit de informatie die ik tot mijn beschikking heb. Ik was maar iets ouder dan twee jaar, toen mijn vader overzees ging en... Lees meer

Ter nagedachtenis aan Einar Victor Isfeld, schreef zijn zoon Dennis:

‘Ik heb een stukje biografie van mijn vader samengesteld uit de informatie die ik tot mijn beschikking heb. Ik was maar iets ouder dan twee jaar, toen mijn vader overzees ging en ik heb geen enkele persoonlijke herinnering aan hem.

Mijn vader, Einar Victor Isfeld, is geboren in Big Point, Manitoba, op 19 maart 1915 als zoon van Einar en Jonina Isfeld. Einar en Jonina zijn immigranten uit IJsland in de late 19e
eeuw, die op 13 februari 1890 zijn getrouwd. Zij vestigden zich in een vrijwel exclusieve IJslandse gemeenschap in Big Point, Manitoba.

Mijn vader was de op een na jongste in een familie met zeven zoons en vijfdochters. De familie leefde van veeteelt en visvangst op LakeManitoba. Hij zat in Big Point op school en volgde zijn vadersvoorbeeld door visser te worden. Op 8 november 1941 trouwde Einar metJean Lilian Schieve uit Amaranth, Manitoba. Dennis Victor Isfeld (geboren18 augustus 1942) is het enige kind uit dit huwelijk.

Samen met de familie zetten moeder en vader het boeren en vissen voort metde familie. Later kocht hij een vrachtwagen en werd melkrijder. Hijhaalde de melkbussen op bij de boeren in de omgeving en bracht zenaar de melkfabriek in Poartage la Prairie, Manitoba. Uit de stukkenblijkt dat mijn moeder en ik naar haar ouders, mijn opa en oma,Albert en Bertha Schieve gingen. Zij hadden een boerderij inFalmouth, Manitoba.


In november 1942 werd mijn vader opgenomen bij The Queens Own Cameron
Highlanders. Hij kreeg zijn militaire training in Portage la Prairie, maar ook in Prince George en Vernon, Brits Columbia. Op 25 december 1944 vertrok hij per schip uit Dartmouth, Nova Scotia. Hij kwam in januari 1945 aan in Schotland en kreeg verdere training in Engeland, België en Nederland. Hij ging op 13 maart 1945 in actieve dienst.

Twee weken later op 30 maart, twee dagen nadat ze de Rijn waren overgestoken bij Rees, raakte soldaat Einar Victor Isfeld ernstig gewond tijdens de gevechten bij Netterden. Hij had een schotwond in zijn maag en een gebroken arm. Einar Victor werd nog naar het
noodhospitaal in Bedburg-Hau gebracht waar hij op 6 april 1945 overleed. Einar Victor Isfeld werd begraven op het tijdelijke begraafplaats te Bedburg-Hau. In augustus 1946 werd Einar Victor Isfeld herbegraven op het Canadees ereveld te Groesbeek.











Sluiten
Bron: OWNV

Geplaatst door Maarten Koudijs op 18 december 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Groesbeek Canadian War Cemetery


Vak/rij/nummer XIV. C.

Monument

Naam:
Gendringen, 'Opdat we niet vergeten'

Plaats:
Oude IJsselstreek

Nationaal archief

Bekijk
Menu