Jacob Simon Winterdijk

1918-1945

0

Oorlogsslachtoffer

Is 26 jaar geworden

Geboren op 12-12-1918 in Den Haag 

Overleden op 09-04-1945 in Remscheid, Stadtkr. Remscheid 



Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Dick" Winterdijk

Geboren in voormalig Nederlands Indië, voor de oorlog werkzaam als piloot bij de KLM in '39 gemobiliseerd en als vliegenier geholpen met de landsverdediging met name rond de Moerdijkbrug, nadat z'n vliegtuig was neergehaald is hij geïnterneerd in... Lees meer

Geboren in voormalig Nederlands Indië, voor de oorlog werkzaam als piloot bij de KLM in '39 gemobiliseerd en als vliegenier geholpen met de landsverdediging met name rond de Moerdijkbrug, nadat z'n vliegtuig was neergehaald is hij geïnterneerd in kamp Schoorl en later aan het werk gegaan bij Philips in Eindhoven en aldaar lid van het verzet geworden. Later heeft hij proberen te vluchten naar Engeland maar is daarbij door verraad van de bekende "van der Waals" verraden en opgepakt. Heeft gevangen gezeten in het Scheveningse Oranjehotel en is ter dood veroordeeld voor mij onbekende redenen. Dit doodvonnis is echter nooit uitgevoerd en Dick werd naar een kamp in Duitsland gestuurd met de naam "Lüttringhausen" en daar een paar dagen voor de bevrijding omgekomen door een combinatie van slechte omstandigheden en long TBC.

Update September 2023, de mensen van het BHIC hebben een indrukwekkende podcast in twee delen gemaakt, aangevuld met originele brieven, foto's en tekeningen over de oorlogsjaren van Dick Winterdijk en zijn verloofde, Beppie Meier:

https://www.bhic.nl/podcast/sp...

Sluiten
Bron: Familie archief, brieven, boek "de zaak van der Waals", mondeling overdracht door opa en vader (Dick was een oom van mij)

Geplaatst door marcel winterdijk op 17 april 2018

Jacob Simon Winterdijk staat ook op:

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nationaal Ereveld Loenen


Vak/rij/nummer C369
J.S.Winterdijk.jpg

Monument

Naam:
Amsterdam, monument op het Marineterrein

Plaats:
Amsterdam

Amsterdam, monument op het Marineterrein

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu