Rokus Bothof

1903-1940

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 37 jaar geworden

Geboren op 25-04-1903 in Dordrecht 

Overleden op 12-05-1940 in Vlissingen, a/b Hr. Ms. Bulgia 



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Verslag van gebeurtenis 12-05-1940 - toegevoegd door adoptant Sormani.

Omstreek 12 uur in de middag van de 12e mei bombardeerden de Duitsers de Vlissingse haven waar op dat moment benzine in- en uit schepen werd geladen. Een van de bommen zorgde ervoor dat een kleine tankwagen op de brug van het schip Diligente bleef... Lees meer

Omstreek 12 uur in de middag van de 12e mei bombardeerden de Duitsers de Vlissingse haven waar op dat moment benzine in- en uit schepen werd geladen. Een van de bommen zorgde ervoor dat een kleine tankwagen op de brug van het schip Diligente bleef hangen.

Een aantal schepen kwam redelijk ongeschonden door het bombardement heen maar er gingen 4 Nederlandse schepen ten onder. De Luctor et Emergo, een veerboot van de PSD dat nu dienst deed als hospitaalschip zonk. De kanonneerboot Bulgia waar R. Bothof zich op bevond en de vrachtschepen Stella en de Ulfer gingen ook verloren. 21 mensen verloren bij deze aanval het leven.

De havenarbeiders sloegen massaal op de vlucht en de Diligente, die nog niet volledig was gelost, vertrok na het incident met de wagen nog steeds aan de brug hangend uit Vlissingen. Veel mensen ontvluchtten het gebied in Vlissingen dat in de Volksmond ook wel het "Eiland" werd genoemd. Veel gebouwen raakten beschadigd waaronder het NS station en het gebouw van de PSD. Het was het eerste bombardement op het "Eiland" waarbij slachtoffers vielen. Er zouden nog vele bombardementen volgen.

Sluiten

Geplaatst door Dylan Sormani op 29 januari 2024

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Militair Ereveld Grebbeberg


Vak/rij/nummer 1521
Graffoto R. Bothof, 2023.jpg

Monument

Naam:
Rhenen, Militair Ereveld Grebbeberg

Plaats:
Rhenen

Rhenen, Militair Ereveld Grebbeberg

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu