Ambon War Cemetery te Ambon

In Galala, Tantui op Ambon bevond zich tijdens de periode van 1942 tot 1945 een groot Japans kamp voor geallieerde krijgsgevangenen. Op dezelfde plaats werd later door het Britse 'Commonwealth War Graves Commission' een ereveld aangelegd waar militairen uit Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, India, Nieuw-Zeeland, Pakistan en uit het voormalige Nederlands-Indië bijgezet werden. Het aantal Nederlandse graven op ereveld Ambon bedraagt 185. Oorspronkelijk was er ook een Nederlands ereveld Ambon. Dit ereveld is echter in 1967 opgeheven. De stoffelijke resten van de slachtoffers zijn toen overgebracht naar Java en herbegraven op het ereveld Kembang Kuning in Surabaya. Locatie: Ambon war cemetery ligt ten noorden van Ambon stad. Het ereveld in Ambon (Ambon War Cemetery) wordt onderhouden door de Britse zusterorganisatie de 'Commonwealth War Graves Commission'.

Plaats Ambon
Gemeente Ambon