Kranji War Cemetery te Singapore

De Japanse troepen die in het zuiden van Thailand en in het noorden van Malakka landden, rukten snel zuidwaarts. De laatste Britse verdedigers trokken zich terug op het eiland Singapore, maar de Japanse troepen wisten het eiland binnen de door hen gestelde termijn van 100 dagen al na 70 dagen in te nemen. Op het ereveld van de Britse 'Commonwealth War Graves Commission' Kranji liggen meer dan 4.000 oorlogsslachtoffers begraven waaronder 20 Nederlandse. Het gaat hier vooral om militairen van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch leger (KNIL) die in krijgsgevangenschap waren omgekomen en oorspronkelijk begraven lagen in Saigon.

Adres Woodlands Road
Plaats Singapore