Nederlands ereveld te Frankfurt am Main, Frankfurt-Oberrad

Het ereveld is te vinden op het Waldfriedhof, Burgenlandweg, Frankfurt-Oberrad (ten zuiden van de Main). De inwijding vond plaats op 10 juli 1956. Het is de centrale begraaf- en gedenkplaats voor landgenoten die omkwamen in Zuid-Duitsland. Het ereveld telt 756 graven. Op het ereveld in Frankfurt am Main staat een stenen drieluik met de namen van nog eens 242 slachtoffers, die niet op dit ereveld konden worden begraven. Tevens bevind zich hier het monument "De vallende man". In de sokkel staat gegraveerd: "Ter nagedachtenis aan de Nederlandse oorlogsslachtoffers van de concentratiekampen en hun commando's Dachau, Flossenburg, Natzweiler". Een bezienswaardigheid is de lindenboom. Deze is voortgekomen uit een loot van de lindenboom te Dillenburg waaronder Prins Willem van Oranje op 14 april 1568 de Nederlandse gezanten heeft ontvangen.

Adres Burgenlandweg
Plaats Frankfurt-Oberrad