Eerbewijs – Nationaal Ereveld Loenen

Datum: 4 mei 2021 13:30 tot 4 mei 2021 14:30
Adres: Groenendaalseweg 64
Plaats: 7371EZ Loenen

Op 4 mei staan wij stil bij de gevolgen van oorlog, de echo die doorklinkt op het leven van de slachtoffers, hun nabestaanden en de generaties daarna. Ook in 2021 mogen wij als gevolg van de coronamaatregelen 4 mei niet samen in Loenen herdenken. Net als vorig jaar nodigen we u uit de herdenking te volgen via televisie of online.

13.30 uur Aanvang uitzending

Bijdragen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, Wolfgang Kotek, Leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn, Daniel Cordus en het jongerenprogramma van Theater na de Dam.
Muziek van Meral Polat en Izaline Calister.
Kranslegging, taptoe, minuut stilte en het Wilhelmus.

Uw presentatrice tijdens de herdenkingsceremonie is Renee van Bavel. Het programma wordt muzikaal ondersteund door Jeugdorkest het Britten.

U kunt de herdenking op televisie of via het internet bekijken op 4 mei van 13.30 tot 14.30 uur via Omroep Gelderland (kijk op omroepgelderland.nl/kanaalwijzer voor de juiste zender), de websites oorlogsgravenstichting.nl, omroepgelderland.nl en de facebookpagina van de Oorlogsgravenstichting.

Openingstijden Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei

Vanuit de nabestaanden en betrokkenen bij Nationaal Ereveld Loenen hebben wij signalen ontvangen dat naast de herdenking die op tv wordt uitgezonden een persoonlijk bezoek aan het graf op de dag zelf, zeer gewaardeerd wordt. Op basis van deze signalen hebben wij in overleg met de gemeente Apeldoorn besloten de mogelijkheid te bieden op 4 mei tussen 15 en 18 uur, met inachtneming van de geldende corona-regels, een individueel bezoek aan een oorlogsgraf mogelijk te maken.

Om te voorkomen dat het te druk wordt op het ereveld blijft het verzoek: herdenk als het kan thuis en probeer het grafbezoek op een andere dag te plannen. Kom met maximaal twee personen, houd anderhalve meter afstand en beperk uw bezoek tot het graf van uw dierbare.